Crêpes med äppel- och nötfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fyll pannkakor med syrliga äpplen och söt nötmassa och du får smaka de godaste crêpsen!

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Salt
  • Smör eller margarin att steka i
  • Fyllning
  • 4 äpplen till exempel Ingrid Marie
  • 2 msk råsocker
  • 150 g nötmassa (finns bland bakartiklarna)
  • 1 ½ msk mjölk
  • 2 msk grovt hackade nötter
  • Florsocker att sikta över
  • Eventuellt glass att servera till
  • Instruktioner

    1. Vispa vetemjölet och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet. Låt smeten svälla medan du förbereder fyllningen.
    2. Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i klyftor. Stek äppelklyftorna i smör eller margarin. När äpplena blivit mjuka – strö på sockret och låt det smälta. Täck äpplena med ett lock eller folie så att de håller sig varma.
    3. Blanda nötmassan och mjölken i en djup tallrik. Nötmassan ska bli bredbar.
    4. Stek pannkakorna på båda sidor i en stekpanna. Bred ett tunt lager nötmassa på de varma pannkakorna och lägg på en sträng med stekt äpple. Rulla ihop crêpsen. Strö på hackade nötter och sikta över florsocker. Ät crêpsen varma, eventuellt med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben