Crêpes med Champinjon-stuvning

Serverar: 15 portioner

Super gott, och det är inte så svårt att göra

Ingredienser

  • 15 pannkakor
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skölj svamparna och skär dem i lagom stora bitar. Stek svampen i smör/margarin samtidigt som du börjar göra redningen.
    2. Smält smöret och blanda ner mjölet, vispa så att det inte finns några klumpar kvar. Häll i grädden och mjölken, rör om noga. Rör ner kryddorna, låt redningen koka upp. Koka därefter på svag värme i ca 3 min. Rör ner den stekta svampen i redningen.
    3. Lägg en pannkaka på en tallrik, lägg en "sträng" svampstuvning i mitten av pannkakan. Rulla ihop den, lägg på plåt och hyvla några ostskivor som du sedan lägger uppe på Crêpesen.
    4. Sätt in i ugnen, 250 c i ca 10 min eller tills dem har fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben