Crépes med majs- och apelsingrit

Serverar: 4 portioner

Matiga crépes med bovete och dinkel fyllda med en grön fyllning av vitkål och bladspenat och serveras med en fräsch majs- och apelsingrit (röra).

Ingredienser

  • 250 g hel dinkel
  • 250 g helt bovete
  • ½ tsk salt
  • Kokosolja till stekning
  • Majs- och apelsingrit
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 500 g majskorn
  • 1 tsk senapsfrön
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk rosmarin
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Fyllning
  • 300 g vitkål
  • 200 g bladspenat
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg dinkel och bovete var för sig i dubbel mängd vatten i minst 8 timmar. Häll av vattnet från dinkelkornen, men sila av och spara vattnet från bovetekornen.
    2. Mixa dinkel- och bovetekornen i en Vitamix eller annan kraftfull kannmixer, (en matberedare är inte tillräckligt kraftfull). Vispa i vattnet från bovetet, lite i taget, tills smeten har samma tjocklek som en pannkakssmet. Salta efter smak.
    3. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek crépes av smeten på hög värme, ca 1 minut på varje sida. Lägg på hög på ett fat och håll varmt.
    4. Majs- och apelsingrit: Skala zesten från apelsin och citron med en potatisskalare. Pressa saften. Lägg allt i en kastrull med resterande ingredienser. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav till en grov massa. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Fyllning: Finstrimla vitkål och bryt spenaten i mindre bitar. Fräs i olja i stekpanna någon minut.
    6. Lägg fyllning i mitten på crépesen och vik ihop till ett kvadratiskt paket. Dela det tvärsöver till trekanter. Servera med majs- och apelsingriten vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben