Crêpes med nutellafyllning

För gottegrisen.

Ingredienser

  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 25 g smör till stekning
  • Fyllning
  • 1 dl nutella
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Ger 8 st crêpes.
    2. Tips: Om nutellan är svår att bre på, rör i 1 msk vatten eller värm försiktigt i micron.
    3. Mät upp mjöl, vaniljsocker samt salt i en bunke. Tillsätt mjölk och grädde, vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät smet igen.
    4. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Häll ½ dl smet i pannan och vicka runt så att smeten täcker större delen av pannan. Stek på medelstark värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända crêpen och grädda andra sidan , 30 sekunder-1 minut.
    5. Bred ca 1 msk nutella över hela crêpen när den ligger i kvar i stekpannan. Strö över ¼ dl hackade nötter, vik crêpen till en halva och sedan till en kvart. Lyft ur crêpen och gör likadant med resten. Servera genast

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben