Crepes med rödbetor och chévre

Serverar: 4 portioner

Matiga crépes med havregryn i smeten som serveras med de goda smakvännerna rödbetor, chévre, valnötter och honung.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör till stekning
  • Servering
  • 2 färdigkokta rödbetor, 500 g
  • 200 g chévre
  • 20 g valnötter, hackade
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Flytande honung
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå i ca 5 minuter att svälla. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna.
    2. Servera med tärnade rödbetor, smulad chévre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben