Crêpes med skaldjursstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gottigottgott

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • Kokta Blåmusslor
  • 1 kg blåmusslor
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning
  • Spad från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • Maizena ljus redning
  • Salt
  • Peppar
  • Musslorna
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca ½ timme. Smält smör i stekpanna och grädde ca 12 crepes.
    2. Musslorna: Kontrollera att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Luft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.
    3. Koka samman musselfonden tills 2 dl återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3 dl återstår. Red av såsen lätt med maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda. Värm crepesen i ugnen ca 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben