Crepes med skinkfyllning

Serverar: 4 portioner

Ett praktiskt knep när man bakar crepes är att smälta matfett och hälla i smeten - man behöver då inte smörja järnet mellan varje gräddning. Om man vill grädda crepes på bara den ena sidan eller på båda är en smaksak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven muskotnöt
  • Knappt 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • Fyllning
  • 250 g lättrökt skinka
  • 2 - 3 små gula lökar
  • Knappt 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 1 ½ dl extraktbuljong
  • 2 msk finklippt persilja
  • Garnering
  • Salladsblad
  • Tomatklyftor
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen med lite av mjölken. Krydda. Blanda ner mjölet och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten stå och vila.
    2. Klipp under tiden skinkan i små tärningar. Skala löken och hacka den fint.
    3. Fräs upp skinktärningar och lökhack i sparsamt med olja i en tjockbottnad kastrull. Pressa vitlöksklyftan över. Krydda rikligt och häll över buljongen. Låt denna nästan koka in, beräkna ca 10 minuter. Blanda ner persiljan mot slutet av koktiden.
    4. Smält matfettet i ett crepesjärn eller stekpanna och häll fettet i smeten. Grädda tunna pannkakor.
    5. Fyll pannkakorna efterhand med några matskedar av den varma skinkblandningen. Rulla ihop dem och lägg dem på varmt serveringsfat. Garnera med salladsblad och tomatklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben