Crepes med viltstuvning

Serverar: 4 portioner

Underbart god fyllning. Extra ägg i smeten ger lite lyxigare pannkakor.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 ägg
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Viltstuvning
  • 2 paket fryst viltskav, á 240g
  • 1 stor gul lök
  • 2 äpplen
  • 10 krossade enbär
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 dl + ½ dl vispgrädde
  • 1 dl + 2 msk messmör
  • 2 msk + 2 dl grovriven västerbottensost
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet i en bunke. Vispa ner vattnet och ett ägg i taget. Tillsätt det smälta smöret och 3/4 tsk salt. Rör om ordentligt och ställ smeten åt sidan.
    2. Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs löken mjuk i stekpanna tillsammans med krossade enbär i 1 msk smör. Lyft upp och lägg åt sidan.
    3. Stek renskavet i 1 msk smör i stekpannan i 5 minuter under omrörning, använd en gaffel för att lossa på skavet. Tillsätt lök och enbärsblandningen, lingon och äpple tillsammans med 2 dl grädde och 1 dl messmör. Låt småkoka några minuter tills det tjocknat något. Ta från värmen. Rör ner 2 msk riven ost och krydda med 1 ½ tsk salt.
    4. Sätt ugnen på 225 grader grill.
    5. Stek 8 tunna crepes av smeten i smör i en stekpanna, ca 20 cm i diameter. Fördela fyllningen på crepesen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Rör ihop 2 msk messmör, 2 dl riven ost och ½ dl grädde. Fördela över rullarna.
    6. Gratinera ca 10 minuter i mitten av ugnen tills crepsen fått fin färg. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben