Crêpes Suzette a la Grövelsjön

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Dessert i min smak från Allers nr 39/2009

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 4 ägg
  • 1 msk socker
  • en nypa salt
  • Sås
  • ½ citron
  • 1 apelsin
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 3 cl konjak
  • 3 cl Cointreau
  • Servering
  • 4 kulor vaniljglass
  • 4 msk hjortronsylt
  • ev färsk frukt eller bär
  • Instruktioner

    Rör ihop crêpessmeten, grädda som vanliga pannkakor, vik ihop dem till kvartar när de svalnat. En crêpe per person är lagom. Riv citron- och apelsinskalen och pressa ur saften. Koka ihop matfett, rasp, saft och socker i en stekpanna. Lägg i crêpsen och låt dem bli varma. Slå på spriten och flambera. Servera med glasskulor och hjortronsylt. OBS! flambera inte under spisfläkten!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben