Crêpes Suzette är en av våra mest älskade dessertklassiker.
Det är små fina pannkakor som flamberas och serveras med apelsinsås. Helst bör själva flamberingen ske så att gästerna kan se de vackra blå flammorna och så fort elden dött ut bli serverade de läckra crêpesen riktigt varma.
Ingredienser
Crêpes
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl, (150 g)
3 st äggulor
75 g smör, smält
1 krm salt
2 msk grand manier, eller Cointreau
1 klick smör, ev extra till stekning
Apelsinsås
1/2 dl strösocker
1 st apelsin, rivet skal
50 g smör
2 dl apelsin, pressad
2 msk strösocker, att strö över crêpes och apelsinsås
2 msk grand marnier, eller Cointreau, att ringla över
2 msk konjak, (2 - 3 msk), att ringla över
Till servering
Vaniljglass, kulor