Creps med tacofärs

Perfekt om man har tacofärs över.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ tsk salt (efter smak)
  • ½ krm vitpeppar (efter smak)
  • 5 dl tacofärs
  • 2 dl ost riven
  • Pannkakssmet
  • 4 ägg
  • 1 liter mjölk
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör, smält
  • Garnering
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Tacofärs, är stekt köttfärs med tacokryddor i, ex. rester efter Tacofesten.
    2. Tacostuvning: Koka upp 5 dl mjölk. Vispa/mixa ihop 1 ½ dl vatten och 1 ½ dl vetemjöl till en toppredning. Häll redningen i den uppkokade mjölken och låt koka under några minuter under omrörning. Salta och peppra.
    3. Tillsätt tacofärsen och ta kastrullen från värmen. Tillsätt den rivna osten, rör om.
    4. Pannkakssmet: Vispa ihop ägg och tillsätt ca: hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa ihop och tillsätt sedan resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet.
    5. Tillsätt salt och det smälta smöret. Vispa ihop. Grädda pannkakorna i en pannkakslagg, smöra ev. laggen mellan varje pannkaka. Lägg pannkakorna på hög med den "vackra" sidan neråt på en tallrik.
    6. Creps: Gör en i taget. Ta 2-3 rågad vanlig matsked och bred ut på varje pannkaka. Vik in kanten på två sidor ca. 5 cm (kortsidan på de färdiga crepsen) och rulla sedan ihop crepsen.
    7. Lägg crepsen på ett ugnssäkert fat och strö riven ost över som garnering.
    8. Gratinera: I ugnen 175 grader i ca. 15-20 minuter tills osten smält.
    9. Variationer: Gör stuvning på ex. rökt skinka, svamp, kassler, korv o.s.v.
    10. TIPS! De går utmärkt att frys in dem. Förpacka dem styckevis då är de lätta att ta fram precis så många man behöver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben