Crostini med bönkräm och smörstekt svamp

Serverar: 20 portioner

En liten läcker smakbit är alltid rätt.

Ingredienser

  • 3 dl kokta stora vita bönor, 200 g
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 liten hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Rivet skal från 1 citron
  • Instruktioner

    1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp i ca 20 minuter.
    2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
    3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben