Curry- och sesampanerad gös, gröna bönor och puré

Serverar: 4 portioner

Gös med curry, senap och kryddkrasse. Tre kryddsmaker som trivs bra i varandras sällskap.

Ingredienser

  • 4 skinn- och benfria gösfiléer, á ca 150g
  • 2 msk smör
  • Panering
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk senapspulver (Colman´s)
  • 1 tsk salt
  • Bönpuré
  • 500 g hela bond- eller sojabönor
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 dl kokta bond- eller sojabönor
  • 50 g smör
  • ½ ask + ½ ask kryddkrasse, á 80g
  • 1 krm salt
  • 600g färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, curry, senapspulver och salt, vänd fisken i blandningen. Tina och spritsa bönorna, koka dem i lättsaltat vatten tills de mjuknat, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Spara 1 dl bönor till servering.
    2. Mixa resten av bönorna med créme fraiche och salt till en slät puré. Bryn smöret. Skumma och blanda med ½ ask klippt krasse och salt.
    3. Stek fisken i smör ca 3 minuter på varje sida. Servera med bönor och puré, krassesmör och nykokt potatis. Garnera med ½ ask krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben