Currybiff med chutneysås och kikärtssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Servera ris till eller gör en större sats kikärtsallad och ät bara detta. Perfekt middag som inte höjer blodsockret nämnvärt mycket. Bönor och linser är ett perfekt komplement istället för gurka, tomat och isberg som mest är vatten och inte mycket näring.

Ingredienser

  • Currybiff
  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Mango chutneysås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 ½ msk mango chutney
  • 1 ½ msk ajvar relish, stark
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Kikärtssallad
  • 250 g kokta kikärter, 1 burk
  • 1 st röd paprika i tärningar
  • ½ finhackad rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk finhackad persilja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till biffarna, dvs nötfärs, ägg, curry, ingefära, kardemumma och salt i en bunke. Forma 8 biffar. Stek biffarna i olja i en teflonpanna.
    2. Blanda matlagningsyoghurt, mango chutney, ajvar relish, salt och peppar till en sås.
    3. Skölj kikärterna i en sil om du använder en burk och inte hemmakokta. Blanda kikärter, paprika, lök, olivolja, citron, balsamvinäger, persilja och salt.
    4. Servera alltsammans, med ris eller bulgur till. Eller dubbla salladen och ät bara den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nibarius 18 oktober 2009

    Gott, bytte ut ajvar relish mot ungefär en halv tesked men det var lite för lite.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben