Currydoftande fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Fiskgryta gjord på fiskbullar, räkor, purjolök, morötter, paprika och curry. Vill man inte använda sig av fiskbullar går det naturligtvis lika bra med exempelvis kolja eller annan vit fisk.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1-2 tsk curry
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 400 g fiskbullar
  • 100 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 4 port kokt ris, gärna fullkornsris
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken och morötterna. Strimla paprikan.
    2. Fräs curryn i oljan. Lägg i grönsakerna och låt allt fräsa ett par minuter. Späd med vattnet, smula i buljongtärningen. Låt allt koka sakta, ca 5 minuter.
    3. Blanda i crème fraiche och låt koka upp igen. Lägg i fiskbullarna och låt dem bli varma. Blanda i räkor och dill. Servera med ris.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    klonte 2 maj 2010

    Mmm... Detta var en jätte god gryta. Jag och min familj uppskattade den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben