Currydoftande Fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Mätt och glad under 500 kcal. Den här fiskgrytan smakar milt av curry och blomkål och det är en riktigt god kombination

Ingredienser

  • 400 g benfri torsk, gärna portionsbitar
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk vetemjöl
  • 600 g potatis
  • 200 g morötter
  • 300 g blommkål
  • 3 dl mellanmjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½ dl finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den I margarinet i en gryta. Strö på curry och vetemjöl och låt det fräsa några minuter. Skala och skär potatis och morötter i skivor.
    2. Skär blommkål i skivor. Lägg alltsammans i grytan.
    3. Rör ner mjölk, grädde och buljongtärning. Låt grytan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter.
    4. Skär torsken i 3 cm bitar och lägg ner i grytan. Sjud tills fisken är genomkokt, ca 5 minuter. Strö över finhackad gräslök

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    aattaa 17 augusti 2010

    var lite tveksam till receptet, men ack så gott!!!!!!!!! Kommer att göras ofta,full pott från mej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben