Currydoftande kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Luktar helt underbart

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk sesamfröolja
  • 1 pkt haricots verts
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk curry
  • 5 dl hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fileérna i mindre bitar. Riv vitlöken på ett rivjärn. Strimla chilifrukten och ta bort de flesta av kärnorna annars kan grytan bli för stark. Skär vitkålen i klyftor och purjon i tunna skivor.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs kycklingen tills den får fin färg. Lägg i alla grönsakerna och låt fräsa med någon minut.
    3. Tillsätt ingefäran, curryn och buljongen, låt koka i ca: 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Strö över koriander och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben