Curryfrästa pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

De milda pilgrimsmusslorna får ordentlig skjuts av chilifräst vitlök och ingefära.

Ingredienser

  • 16 stora pilgrimsmusslor
  • 1 stor morot
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 msk hackad, urkärnad röd spansk pepprafrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja + 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 lime
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 8 stora endiveblad
  • Machésallad till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morot, ingefära, pepparfrukt och vitlök i mycket små tärningar, fräs dem glansiga i olivolja några minuter.
    2. Stek pilgrimsmusslorna i olja + smör ca 2 min per sida tills de är nätt genomstekta.
    3. Häll det frästa hacket över musslorna i pannan, tillsätt curry, pressad lime och koriander.
    4. Lägg upp en mussla på varje endiveblad, lite machésallad ovanpå och därpå en sked av fräset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben