Curryhöns med ris.

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar

Det är svårt ibland att få tag i höns. Då kan man ta kyckling o halvera tillagningstiden.

Ingredienser

  • 2 st höns 1 ½ - 2 kg
  • 3 l vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2-3 tsk indisk curry
  • 3 dl grädde
  • Maizenamjöl till redning
  • 2 bananer
  • Jasmin el basmatiris till 8 pers
  • Instruktioner

    1. Koka hönsen väl i vattnet tillsammans med salt, vitpeppar o de sönderhackade vitlöksklyftorna, 2-3 tim. Kolla så att köttet släppt från benen. Ta upp o låt svalna. Rensa hönsen från kött, dela upp i små bitar. Sila av 5 dl av kokspadet, koka upp tillsätt grädden. Krydda med curry, till den styrka DU vill ha. Red såsen med maizenamjöl till önskad tjocklek. kan vara väldigt individuellt. Lägg hönsköttet på ett djupt serveringsfat, häll över currysåsen. Vid serveringen, skär bananerna i slantar, o garnera med dem.
    2. Under tiden har riset kokat färdigt enligt anvisning på paketet o är färdigt för servering. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    mrsmama 26 augusti 2009

    Gott med mycket curry!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben