Currykyckling

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfilér 120 g
  • 2 röda paprikor
  • 2 squash
  • 1 purjolök
  • 4 tsk finstrimlad färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 200 g ananas i bitar
  • 4-6 tsk soja
  • Instruktioner

    Tina kycklingfilérna om de är frusna och skär köttet i centimetertjocka strimlor. Skölj och strimla paprika, squash och purjolök. Skala och finhacka ingefära och ev. vitlökarna. Hetta upp oljan i en wok eller en stekpanna. Fräs först ingefära, vitlök och curry och lägg sen i resten ev grönsakerna och låt dem fräsa med. Rör om eller skaka pannan under tiden. För grönsakerna åt sidan i pannan och lägg i kycklingstrimlorna. Låt dem fräsa under omrörning tills köttet blivit genomstekt. Blanda med grönsakerna. Tillsätt ananas och soja och låt alltsammans fräsa någon minut.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben