Indiskt
Ingredienser
1 tsk färsk ingefära
1 st lök
2 klyftor vitlök
1 st citron
1 msk currypasta
600 g kycklingbröst
2 msk smör
3 msk sojasås
1 burk kokosmjölk
1 tsk strösocker
1/2 tsk havssalt
Instruktioner
- Skala ingefära, lök och vitlök och hacka det fint. Riv av citronskalet och pressa ur saften. Rör eller vispa ihop det hela med currypastan.
- Skär kycklingfiléerna i 1 cm. tjocka strimlor. Smält smöret i en stor panna eller i en wok. Lägg i kycklingstrimlor, stek dem på hög värme på alla sidor och ta sedan upp dem igen.
- Häll bort allt fett, utom en tunn hinna. Häll i sojasås, låt det koka upp ett ögonblick och skrapa bort stekrester från pannan. Lyft lite på det tjocka lagret av "skinn" på kokosmjölken, rör i hälften av mjölken och spara resten.
- Rör i currypastan. Låt det puttra på svag värme i 1-2 minuter - kom ihåg att vispa! Krydda med socker och häll i kokosmjölken lite åt gången. Blanda i citronsaft. Till sist tillsätts den sista slatten med kokosmjölk. Lägg i kycklingköttet i pannan igen. Krydda med salt och låt det bli riktigt varmt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat
Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...
Recepttävlingen avgjord!
Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...