Currykyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Indiskt

Ingredienser

  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 st lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st citron
  • 1 msk currypasta
  • 600 g kycklingbröst
  • 2 msk smör
  • 3 msk sojasås
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Skala ingefära, lök och vitlök och hacka det fint. Riv av citronskalet och pressa ur saften. Rör eller vispa ihop det hela med currypastan.
    2. Skär kycklingfiléerna i 1 cm. tjocka strimlor. Smält smöret i en stor panna eller i en wok. Lägg i kycklingstrimlor, stek dem på hög värme på alla sidor och ta sedan upp dem igen.
    3. Häll bort allt fett, utom en tunn hinna. Häll i sojasås, låt det koka upp ett ögonblick och skrapa bort stekrester från pannan. Lyft lite på det tjocka lagret av "skinn" på kokosmjölken, rör i hälften av mjölken och spara resten.
    4. Rör i currypastan. Låt det puttra på svag värme i 1-2 minuter - kom ihåg att vispa! Krydda med socker och häll i kokosmjölken lite åt gången. Blanda i citronsaft. Till sist tillsätts den sista slatten med kokosmjölk. Lägg i kycklingköttet i pannan igen. Krydda med salt och låt det bli riktigt varmt.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben