Currykyckling

Serverar: 4 portioner

God!!!

Ingredienser

  • 2 lökar, stora
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 5 cm hel kanel
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk cayenne
  • 1 ½ potatis, stor
  • 50 g kokosflingor
  • 1 stor kyckling
  • 1 buljongtärning
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Paprika
  • Russin
  • Gurka
  • Gräddfil
  • Banan
  • Salta nötter
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 2 lår- och 2 bröstbitar. skala och skär löken i bitar. Krossa vitlöksklyftorna och fräs detta med smör i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt kanel, curry cayenne,3 nypor salt och 2 kaffekoppar vatten.
    2. Lägg ned kycklingdelar och buljongtärning i kastrullen. Sjud på låg värme i 40 minuter. Skala och tärna potatisen i pytt i panna storlek. Tillsätt potatisen i kastrullen när 15 minuter av tillagningstiden återstår. Lägg i paprikan skuren i bitar, förvällda russin, tunt skivad gurka och banan, salta nötter och gräddfil i skålar var för sig.
    3. Häll kokande vatten över kokosflingorna så att det precis täcker och låt dra en stund. Sila upp kokosmjölken som bildats i kastrullen och lägg upp flingorna som extra tillbehör i en liten skål. Servera med tillbehören och kokt ris.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben