Currykyckling

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En härligt doftande kycklinggryta som alltid är omtyckt, servera den gärna med jasmineris och en fräsch sallad.

Ingredienser

  • 1 kg fryst kycklingbröst
  • 2 gula lökar
  • 1-2 röda paprikor
  • 2 äpplen
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk currypulver
  • 2 tsk currypasta, röd
  • 2 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 tsk salt eller efter smak
  • 3-4 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 1 näve jordnötter
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i tärningar, hetta upp olja i en stekpanna, fräs currypulvret däri. Lägg sedan i kycklingen, gärna i omgångar så att det inte blir för mycket i stekpannan. Lägg över den stekta kycklingen i en gryta. Skär lök, paprika och äpplen i tärningar och stek. Lägg det i grytan tillsammans med kycklingen. Häll på mjölken eller gräddmjölken i grytan. Krydda med pressad vitlök, salt, peppar och currypasta. Låt puttra i 20 min. Lägg i jordnötterna strax innan servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben