Currykyckling

Serverar: 3-4 portioner

Har ofta roats av alla (engelska) TV-deckare där man brukar "go out for a curry". Provade den här gamla varianten på "Curry" igårkväll och det blev faktiskt riktigt bra. T o m min son tyckte den var jättegod, så det går nog att göra igen.

Ingredienser

  • 3½ kycklingfileer
  • 1-2 msk smör
  • 1 stor lök
  • 4 dl mörk buljong
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1-2 tsk Salt
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk "vanlig" curry
  • 1-2 dl grädde
  • 1-2 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    Finhacka löken och skiva fileerna. Pressa vitlök och bryn alltihop i smöret till de får lite färg. Tillsätt buljong och fond och sjud i c 10 minuter. Tillsätt grädden, salt och curry låt sjuda ytterligare några minuter. När rätten är klar, stänk i lite citronjuice och servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben