Currymarinerade musslor i skal

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt som buffémat eller drink tilltugg

Ingredienser

  • ca 1,5 kg musslor i skal
  • 1 - 1/2 tsk röd eller gul thai curry
  • 1/2 tsk currypulver
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk oliv olja
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 morot
  • 1 selleristång
  • 1/2 röd chilipeppar
  • 1/2 kopp koriander
  • salt efter smak
  • Instruktioner

    Rör ihop currypastan, currypulvret , vinägern och 4 msk av oljan i en skål. Hacka löken, morotten, sellerin och chilin i små bitar och stek i resterande av oljan till grönsakerna är mjuka. Salta efter smak. Skrubba musslorna och ta bort "skägget". Koka musslorna 5-8 minuter. Lägg över musslorna i en annan skål efterhand de öppnar sig. Kasta de musslor som inte öppnar sig. Ta bort musslorna från skalen och bland i en stor skål med grönsakerna och currymixen. Låt marinera i kylskåp minst 2 timmar helst upp till ett dygn. Spara ett skal till varje mussla. Innan servering klipp i koriander i blandningen och lägg fyllningen i skalen.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben