Currysoppa med ris och höns

Serverar: 4 portioner

Äpplet i toppingen friskar upp den här goda och mustiga soppan.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 12 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl mango chutney
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • Topping
  • 1 dl basmatiris
  • 300 g kokt hönskött
  • 1½ dl frysta gröna ärter
  • 1 grönt äpple
  • ½ dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i smör i en gryta ca 3 minuter. Blanda i mjölet och häll på buljong och grädde. Låt soppan koka utan lock ca 10 minuter. Blanda i mango chutney och krydda soppan med salt och peppar.
    3. Finstrimla hönsköttet. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda hönskött, ärter, äpple och gräslök.
    4. Fördela riset i skålar. Häll över soppan och toppa med hönsblandningen.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben