Dadelglass med ingefära

Serverar: 8 portioner

Blandningen av ricotta-ost och yoghurt ger denna magra glass en krämig konsistens.

Ingredienser

  • 1/4 liter lättmjölk
  • 125 g torkade urkärnade dadlar, fint skurna eller strö dadlar
  • 6 msk naturell lättyoghurt
  • 250 g mager ricotta-ost eller kesella
  • 2 msk socker
  • 2 äggvitor
  • 1 msk finhackad kanderad ingefära
  • ½ msk nypressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken i en kastrull på mycket svag värme. Ta kastrullen från värmen och lägg i allt utom 2 msk av dadlarna,låt dem dra i 10 minuter.
    2. Purea dadel och mjölkblandningen i mixer eller matberedare, och häll purèn i en stor skål.
    3. Purea yoghurten, ricottan och sockret till en helt slät purè, i mixern eller matberedaren, stanna en gång och skrapa sidorna. Häll yoghurt- och ricottapurén i skålen med mjölk och blanda väl. Kyl blandningen i 15 minuter.
    4. Vispa ner äggvitorna i den kylda purèn och frys. Rör ner den kanderade ingefäran , citronsaften och de 2 matskedarna dadlar i blandningen innan den fryses, om den ska frysas i glassmaskin. Ska den röras för hand ska citronsaften, ingefäran och de sparade dadlarna tillsättas när smeten är fast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben