Daimbitar

Serverar: 25 portioner

Goda, lättbakade rutor som räcker till många.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 250 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resterande ingredienser under omrörning. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Nagga kakan med en gaffel.
    2. Blanda ingredienserna till smörkrämen i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda tills den tjocknar. Bred den varm över kakan. Strö över hackad daim.

    Liknande recept

    3
    25 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    anki54 11 mars 2009

    Verkligen jätte god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben