Dansk äggakaka med fläsk och lingon

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mina barn älskar den här rätten.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • 400 g rimmat sidfläsk
  • Rårörda lingon (eller lingonsylt)
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet, knäck i äggen, salta och peppra. Knaperstek fläsket. Använd dig av en panna som kan ställas in i ugnen utan att handtaget smälter. Häll smeten över fläsket och ställ in pannan i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Servera med lingon och skuren gräslök. Ev. kan man blanda lingonen med strimlad vitkål.
    2. Det går även bra att lägga ut fläsket i en långpanna om man vill göra större satser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben