Det gjorde min mormor till fester som de hade på den tiden.
Det bästa är att det inte är grädde i den så man blir inte så vansinnigt mätt.
Ingredienser
4 ägg separerade vitor för sig och gulor för sig
150 g socker
Saften av 1 ½ citron
5 blad gelantin
2 msk hett vatten
Instruktioner
- Börja med att separera äggen.
Lägg gelantinbladen i vatten.
Pressa saften från citronen.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Ställ vitorna åt sidan.
- Vispa sedan gulorna och socker pösigt.
Häll citronsaften i äggsmeten
- Tag upp gelantinbladen och smält dessa i en kopp det heta vattnet, häll sedan gelantinen i äggsmeten
- Vänd sedan ner äggvitorna i i äggsmeten (här använder jag min hand till att vända ner i smeten. Jag tycker man har mer kontroll över att inte blanda för mycket).
- Häll upp smeten i en trevlig serveringsskål.
Ställ i kylen i 2 timmar så att den får stelna i lugn och ro.
- Serveras med lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)