Dansk citronfromage

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 30 minuter

Det gjorde min mormor till fester som de hade på den tiden. Det bästa är att det inte är grädde i den så man blir inte så vansinnigt mätt.

Ingredienser

  • 4 ägg separerade vitor för sig och gulor för sig
  • 150 g socker
  • Saften av 1 ½ citron
  • 5 blad gelantin
  • 2 msk hett vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att separera äggen. Lägg gelantinbladen i vatten. Pressa saften från citronen.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Ställ vitorna åt sidan.
    3. Vispa sedan gulorna och socker pösigt. Häll citronsaften i äggsmeten
    4. Tag upp gelantinbladen och smält dessa i en kopp det heta vattnet, häll sedan gelantinen i äggsmeten
    5. Vänd sedan ner äggvitorna i i äggsmeten (här använder jag min hand till att vända ner i smeten. Jag tycker man har mer kontroll över att inte blanda för mycket).
    6. Häll upp smeten i en trevlig serveringsskål. Ställ i kylen i 2 timmar så att den får stelna i lugn och ro.
    7. Serveras med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben