Dansk hackebiff med löksås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Världens godaste biffar. Recept jag fått av min danska mor.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 2 stora gula lökar
  • Margarin eller smör till stekningen
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 tsk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Steksky efter biffarna och löken
  • Maizena redning (efter hur tjock Ni vill ha såsen)
  • Tillbehör
  • Inlagda rödbetor
  • Blomkål (kokt)
  • Instruktioner

    1. Tag en lagom klick färs och forma med händerna till en rund boll och platta till den i handen. Lägg biffen på en skärbräda och platta samtidigt till den så den blir lite 2-3 cm tjockt. ”Hacka” försiktigt med knivseggen först på ena hållet sen på andra hållet på biffen, så du får smått rutmönstrat.
    2. Salta och peppra på bägge sidorna.
    3. Bryn smöret i ett stekjärn och lägg i biffarna. Stek på bägge sidorna tills de är genomstekta. Lägg upp biffarna i en stor djup skål och håll dom varma med lite foliepapper över.
    4. OBS! Låt biffarnas steksky vara kvar i stekjärnet (gott som stomme till såsen.) Skiva den gula löken i tunna skivor. Lägg en extra klick smör i stekjärnet och stek lökskivorna i samma stekjärn som biffarna tills de blir mjuka och glasiga och lätt gyllengula. Slå grädde och mjölk i biff och lök skyn. Låt såsen koka upp. Slå i redning så mycket så att såsen blir lagom tjock. Krydda med salt, peppar och socker efter smak. Slå den färdiga löksåsen över biffarna i skålen.
    5. Servera kokt potatis och inlagda rödbetor till denna rätt. Även kokt blomkål är gott till. Godaste potatisen är King Edvard.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    6
    5
    4.9
    2 h 30 min
    7-8
    7

    Kommentarer (1)

    compe 1 september 2008

    detta måste ni prova lätt att göra och otroligt gott detta får en 5 av migoch dettakommer jag göra många gånger jag säder bara mmmm vad gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben