Danska kumminbullar

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Goda med ost som pålägg.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 2 ägg
  • 650 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och häll i mjölken.
    2. Rör ut jästen med salt och tillsätt degspadet, kummin och de lätt hopvispade äggen.
    3. Tillsätt mjölet och knåda degen till en mjuk massa. Låt jäsa en timma.
    4. Knåda degen på bakbord med lite mjöl.
    5. Rulla bullar, lägg dem på smord plåt och låt jäsa till dubbel storlek.
    6. Pensla med uppviskpat ägg och strö på lite kummin. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben