Danska kumminkringlor

Äts nybakade med tex honung på. Jättegoda och enkla att baka. Passar även till soppa.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl special
  • 3 dl rågsikt
  • 75 g margarin
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kummin
  • 2,25 dl mjölk
  • Instruktioner

    Lägg mjöl och rumsvarmt margarin i en bunke och finfördela matfettet med fingertopparna. Smula ner jästen, tillsätt salt och kummin. Värm mjölken fingervarm och tillsätt den. Arbeta degen smidig . Rulla ut den till en längd som delas i 16 bitar. Forma kringlor som läggs på smord plåt och får jäsa till dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben