Danska rundstykker

Serverar: 18-20 portioner

Inget förgyller morgonen som hembakade frallor! Dessa rundstykker är lättbakade, ljuvligt goda luftiga frukostbullar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • Ca 10–11 dl vetemjöl special
  • Pensling och garnering
  • Uppvispat ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
    3. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt degen jäsa under duk ca 40 minuter.
    4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 3 lika stora bitar. Kavla ut dem till runda kakor. Sporra ut 6 trekanter i varje.
    5. Rulla samman trekanterna från basen mot toppen. Forma dem som gifflar och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
    6. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 12–15 minuter.
    7. Låt rundstykkena kallna på galler under duk. De går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben