Davids lingonbröd

Tid: 1 timme

Mycket saftigt grovt frukostbröd som ej behöver jäsas.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter filmjölk
  • 1 ½ dl sirap
  • 1 ½ dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil, sirap och lingonsylt. Häll ut smeten på smörpapper i en långpanna eller två brödformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minter i 185 grader.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    1
    25

    Kommentarer (2)

    droppisen 16 april 2010

    Supergott, saftigt och jättelätt/snabbt att göra!

    leolina 20 mars 2011

    nej ingen hit här hemma,blev alldeles för kompakt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben