Lingonbröd

Bröd som bakas i långpanna...

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter filmjölk
  • 1½ dl sirap
  • 1½ dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en skål som är 4 liter. Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylt. Rör alltsammans tills det blir väl blandat. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna, platta till så smeten blir jämntjock.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen utan jäsning 40 minuter i 185 grader. Skär i passande bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    eddieteddie 17 december 2008

    Underbart gott!

    imminn 24 november 2009

    Det kan väl inte jäsa när det inte finns någon jäst i? Eller?

    saragu 12 december 2009

    supergott o superenkelt :D

    mariana53 28 april 2010

    Underbart gott bröd....*L*

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben