Lingonbröd

Saftigt bröd med syrlig smak av skogens bär!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 dl lingonsylt
  • 1/2 msk fänkål
  • 3 msk olja
  • 2 dl Risenta quinoaflingor
  • 2 dl Risenta boveteflingor
  • Ca 7 dl Risenta bovetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
    3. Blanda i lingonsylt, fänkål och olja. Tillsätt flingorna och rör sist i mjölet.
    4. Låt jäsa på varm plats cirka 45 minuter.
    5. Smörj en plåt och stjälp över degen på, låt den bli en "rund" kaka.
    6. Grädda i cirka 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben