Den goda ugnsfisken

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fisk på purjolöksbädd.

Ingredienser

  • 2 fiskfiléer t ex pangasiusfilé
  • 3 tomater
  • 1 purjolök
  • 2½ dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 2 msk dill
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över fisken. Blanda samman yoghurt, ost, salt, tomatpuré, lite peppar och bred över fisken och tomterna. Grädda i ugnen ca 35 minuter tills det hela fått en fin färg. Servera med kokt- eller pressad potatis och rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ek_annelie 9 september 2008

    Var kom osten ifrån? och vart tog grädden och dillen vägen. Annelie

    vendettas 23 juli 2011

    undrar också vad det ska vara för sorts ost och hur mycket. Jag chansade på parmesan, ett par matskedar riven, samt tog lika delar yoghurt och vispgrädde samt bytte ut purjon mot grovhackad gul lök och citronpepparn mot citronsalt. Man tager vad man haver.. Kajsa räv

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben