Sörens ugnsfisk

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel och god fiskrätt som passar till både vardag och fest.

Ingredienser

  • 400 g vit fisk (exempelvis torsk)
  • 185 g champinjoncréme (1 burk)
  • 100 g röd rom (stenbitsrom el likn)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2-3 msk grädde
  • Citronpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Tillagas på spis och i ugn 175-200º.
    2. Förkoka fisken med vatten och buljongtärning ca tre minuter i en kastrull. Lägg den förkokta fisken i en ugnsform.
    3. Blanda champinjoncrémen med romen och grädden. Värm blandningen lite i en kastrull och rör om så den blir "krämig". Smaksätt ev. med buljongtärning och/eller citronpeppar.
    4. Bred blandningen över fisken. Ställ in fisken i ugnen ca 20-30 minuter .
    5. Servera med potatis, ris eller kokta grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben