Dessertwok med äpple och päron

Serverar: 4 portioner

Citron, råsocker och kardemumma gör underverk med frukten i den här desserten. Så enkelt och ändå så himla gott! En bra dessert i äppeltider när man letar efter alternativ till den traditionella äppelkakan.

Ingredienser

  • 4 röda äpplen
  • 2 gröna päron
  • 1 tsk hela kardemummafrön
  • saften av 1 citron
  • 1 msk smör
  • 2 tsk olja
  • 1⁄2 dl råsocker
  • Vaniljvisp eller vaniljglass till servering
  • Instruktioner

    1. Tvätta och kärna ur äpplen och päron, men skala dem inte. Skär frukterna i fina klyftor.
    2. Stöt kardemummafröna i en mortel. Blanda äpplen, päron och kardemumma i en skål och pressa citronsaften över.
    3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och tillsätt smör och olja. Fräs frukterna under omrörning ca 10 min. Fräs först några min på hög värme och därefter på medelvärme.
    4. Strö över råsocker och låt det karamelliseras på äpplena. Rör om ordentligt. Servera fruktwoken med vaniljvisp eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben