Dessertwok med äpple och päron
Citron, råsocker och kardemumma gör underverk med frukten i den här desserten. Så enkelt och ändå så himla gott! En bra dessert i äppeltider när man letar efter alternativ till den traditionella äppelkakan.
Ingredienser
4 röda äpplen
2 gröna päron
1 tsk hela kardemummafrön
saften av 1 citron
1 msk smör
2 tsk olja
1⁄2 dl råsocker
Vaniljvisp eller vaniljglass till servering
Instruktioner
- Tvätta och kärna ur äpplen och päron, men skala dem inte. Skär frukterna i fina klyftor.
- Stöt kardemummafröna i en mortel. Blanda äpplen, päron och kardemumma i en skål och pressa citronsaften över.
- Hetta upp en wok eller stor stekpanna och tillsätt smör och olja. Fräs frukterna under omrörning ca 10 min. Fräs först några min på hög värme och därefter på medelvärme.
- Strö över råsocker och låt det karamelliseras på äpplena. Rör om ordentligt. Servera fruktwoken med vaniljvisp eller vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)