Dijonsås

Serverar: 4 portioner

En sås som är jättegod till stekta eller ugnstekta kycklingfiléer med ris eller färsk/klyftpotatis.

Ingredienser

  • 1 + 1 msk smör
  • 2 msk finhackad lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl créme fraiche
  • 1 tsk kinesik soya
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 dl finhackad persilja
  • (ev en nypa salt)
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök och fräs lätt i 1 msk smör ett par minuter.
    2. Tillsätt vinet ochbuljongtärningen. Koka upp och vispa tills buljongtärningen lösts upp.
    3. Tillsätt Créme Fraiche och låt koka ett par minuter. Smaka av med soya och senap samt eventuellt en nypa salt.
    4. Tillsätt krassen och persiljan. Klicka i 1 msk smör och vispa in i såsen. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben