Dill- och citronknäcke

Serverar: 60 portioner

Spröda knäckebröd med finstämd smak av dill och citron är gott till sillen eller rökt lax.

Ingredienser

  • Fördeg/raskdeg
  • 2½ dl rumsvarm mjölk
  • 2½ dl durumvetemjöl, 150g
  • 15 g jäst
  • 1 tsk torkad dill
  • Bortgörning: (blandning av ingredienserna)
  • 4 dl vetemjöl, 240g
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citron
  • ½ msk honung
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm hjorthornssalt, 2½ g
  • Pensling
  • Vatten
  • Garnering
  • 2-3 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Fördeg: Blanda ihop fördegen och låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 15 minuter.
    2. Bortgörning: Blanda resterande ingredienser i fördegen och arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter i maskin. Låt vila övertäckt ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje bit så tunt som möjligt. Kavla därefter med kruskavel eller nagga tätt. Sporra varje platt i bitar, ca 5x8 cm och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Spraya eller pensla bröden med vatten och strö flingsalt över. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben