Dill- och citronkräftor

Serverar: 4 portioner

Kräftor och dill är en självklar kombination, men här har den även fått sällskap av lite pigg citron. Servera gärna kräftorna tillsammans med rikligt med kall lag.

Ingredienser

  • 2,5 l vatten
  • 5 msk salt
  • 1 citron skuren i skivor
  • Saft från 1 citron
  • 1 flaska porter , ( 33 cl)
  • 1 msk strösocker
  • 15 krondill , (i skålen)
  • 1 kg insjö- eller flodkräftor , (tinade)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salt, citronskivor, citronsaft, öl och strösocker i en stor kastrull. Låt koka i cirka 5 minuter.
    2. Lägg dillkronorna i en stor skål och slå därefter på den heta lagen. Låt svalna helt och lägg därefter ner kräftorna. Låt kräftorna ligga i lagen i minst ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben