Dill- och räkomelett

Serverar: 1 portioner

Ägg är fast food när den är som bäst. Näringstät och mättande. Kålsalladen ger ett fint tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl fintstrimlad vitkål
  • 1-2 msk finstrimlad persilja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1-2 msk russin, gärna gula
  • ½ avokado
  • ½-1 tsk färskpressad citronjuice
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk finskuren dill
  • 60 g skalade räkor
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Dill till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda vitkål och persilja med vinäger, ½ krm salt och 1 tsk olivolja. Strö över russinen. Dela och kärna ur avokadon, gröp ut och mosa köttet tillsammans med citronjuice, 1 tsk olivolja och pressad vitlök. Krydda med ½ krm salt och ½ krm peppar. Vispa ihop ägg och grädde, krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar, rör ner dillen.
    2. Värm 1 msk smör i en liten stekpanna, häll i äggsmeten och rör runt lätt med en gaffel. När omeletten börjar stelna, lägg räkorna över halva omeletten, vik över den andra halvan över räkorna och låt dem bli varma.
    3. Servera omeletten med lite finskuren dill, vitkålssallad och avokadoröra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben