Dill- och Västerbottensbröd

Serverar: 2 portioner

Ett saftigt bröd fyllt med goda smaker.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 11 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 250 g kvarg
  • 2½ dl riven Västerbottensost
  • 40 g dill, finhackad
  • 3 dl grahamsmjöl
  • Ca 11 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut med mjölk. Häll i socker, salt och kvarg. Blanda i riven ost och finhackad dill. Blanda i mjöl, lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa i 40 minuter.
    3. Ta upp, knåda lätt och dela degen i två bitar. Forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite flingsalt.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben