Dill- och västerbottensbröd

Dill- och västerbottensbröd

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 14 dl (840 g) vetemjöl
  • Ca 1 dl semolinamjöl
  • 6 cl (50 g) olivolja
  • 15 g jäst
  • 1 msk honung, (eller socker)
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till en slät och smidig deg. Blanda sedan i 10 g färsk dill och 75 g grovriven västerbottenost. Låt degen vila i kylen över natten.
    2. Forma till tre större bröd eller många små kuvertbröd. Låt jäsa till dubbla storleken. Pensla med ägg och snitta kors med en vass kniv. Grädda i 230 grader, tre större bröd ca 25 min, kuvertbröd ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben