Dillbröd i bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Ett bröd som gjordes för att passa till räkmackor. Det blev även toppen att rosta och använda till gravlaxtoast. Givetvis kan man även använda det som vanligt frukostbröd.

Ingredienser

  • 33 cl vatten
  • 30 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk dill (torkad)
  • 520 g vetemjöl (ca 8 dl)
  • 1 ½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    Tillsätt alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslistan i maskinens degbunke. Viktigast att jästen hamnar ovanpå mjölet så den inte kommer i kontakt med vattnet. Ställ in maskinens standardprogram för 900 g bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben