Dilldoftande pestopotatis

Serverar: 4 portioner

Nu i vintertid, köp färskpotatis i frysdisken.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • Dillpesto
  • 2 knippor dill à ca 40 g
  • 1/2 dl valnötter
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl riven parmesanost eller annan lagrad torr ost
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 msk hett vatten
  • Instruktioner

    Så här gör du: Borsta och tvätta potatisen. Koka den i saltat vatten, gärna med några dillkvistar i. Koka potatisen så att den precis känns mjuk. Häll av vattnet och låt den ånga av. Dillpesto: Finhacka dill, valnötter och skalad vitlök i en matberedare. Kör till en tjock pasta. Tillsätt olja i en tunn stråle. Rör ner osten. Smaksätt med salt och peppar. Blanda med hett vatten till en lagom konsistens. Skär potatisen i 2-4 bitar vardera beroende på storlek. Blanda den med dillpeston i en skål och ät den varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben