Festfin fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé är tacksam bjudmat. Här får köttet extrafin smak av både bacon och en ljuvlig sås med bla spenat och pesto. En mycket lättgjord festrätt.

Ingredienser

  • 500-­600 g fläskfilé
  • 12 tunna skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 125 g förvälld bladspenat
  • 8-­10 marinerade vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 ½ msk pesto
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Grovhacka spenaten. Strimla vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna. Klipp gräslöken.
    2. Vispa samman mjölet med vatten i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Rör ner spenat, gräslök,vitlök och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
    3. Skär fläskfilén i ca 12 bitar. Vira bacon runtom och fäst med tandpetare. Salta och peppra lätt.
    4. Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 4­5 minuter på varje sida i lite matfett. Ta bort tandpetarna och lägg köttet i såsen. Låt allt puttra några minuter.
    5. Strö över de hackade tomaterna och garnera eventuellt med kryddgrönt när rätten ska serveras. Sparris eller sockerärter och dilldoftande färskpotatis smakar ljuvligt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    boe5728 7 april 2009

    Supergott.

    Jaskus 11 september 2009

    Det står: Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 4­5 minuter på varje sida i lite matfett. Dessa filébitar borde inte gå att äta!?!

    mejliz 1 januari 2010

    Man kan verkligen inte steka fläskfilebitar i 45 min på vardera sida. hihi låter fullkomligt galet =) men annars låter rätten väldigt god

    Pirkko 13 december 2010

    Jag tror att hon menar 4-5 minuter.

    Piolino 17 december 2010

    Supergott!....en riktigt höjdare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben