Dillkött på kyckling med citron

Serverar: 4 portioner

Har aldrig gjort dillkött med kyckling men det funkar bara bra och smakar utmärkt.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
  • 1 citron
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • Olja
  • 1 knippa dill
  • ca 6 dl hönsbuljong (fond)
  • 5-6 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 citron
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklingen och gnid in den med lite citron och klappa in den med lite salt och peppar. Salta och peppra inuti och lägg in citronskivor i buken. Skala och hacka lök och purjolök. Bryn kycklingen runt om i en gryta i olja, lägg i lök och purjolök att fräsa med några minuter.
    2. Hacka dillen och ta undan stjälkarna. Häll på buljongen, lägg i dillstjälkar, svartpepparkorn och lagerblad, koka kycklingen under lock ca 40 minuter. Låt svalna lite.
    3. Ta upp kycklingen och bena ur den, skär köttet i lagom stora munsbitar. Sila buljongen. Lägg tillbaka kycklingköttet i buljongen i grytan och häll i mjölk. Koka upp och red med en blandning av grädde och mjöl. Pressa i generöst med citronsaft och blanda i den hackade dillen.
    4. Servera dillkycklingen med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben